ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ
Αναχώρηση: Παρασκευή 5/10/2019

25/10 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ   (ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ)

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΠΗΓΕΣ ΛΟΥΡΟΥ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Αναχώρηση, ενδιάμεση στάση στην Ακράτα για καφέ και μέσω της καλωδιωτής γέφυρας 'Χαρίλαος Τρικούπης' (Ρίου - Αντιρρίου) και αφού κάνουμε στάση για φαγητό (προαιρετικό) συνεχίζουμε προς το χωριό του Άγ. Γεωργίου. Κοντά σε αυτό βρίσκονται οι πηγές του ποταμού Λούρου. Εκεί ακριβώς σώζεται μεγάλο τμήμα του εντυπωσιακότατου ρωμαϊκού υδραγωγείου που καταλήγει στη Νικόπολη! Σύντομη στάση για να το θαυμάσουμε και συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, γεύμα, (προαιρετικό).

Το απόγευμα πηγαίνουμε στο Καλπάκι για να παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΣΤΑΝΗ - ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ - ΚΗΠΟΙ. Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την πρώτη μας γνωριμία με τα Ζαγοροχώρια και πρώτη μας στάση στο όμορφο μονότοξο πέτρινο γεφύρι του Κόκκορη στον ποταμό Βοϊδομάτη.

Συνεχίζουμε για τον Γυφτόκαμπο μια ορεινή τοποθεσία της Τύμφης, ευρισκόμενη σε υψόμετρο 1100 - 1200 μέτρων. Αν και ακατοίκητος, είναι γνωστός για τη Σαρακατσάνικη Στάνη, ένα μοναδικό στο είδος του ανοικτό λαογραφικό μουσείο. Καλύπτει συνολική έκταση 16 στρεμμάτων και περιλαμβάνει σε φυσικό μέγεθος τα ''κονάκια'' (αχυρένιες καλύβες που χρησιμοποιούνταν ως κατοικίες ή εργαστήρια), τον ''οβορό'' και το ''γρέκι'' (χώροι φύλαξης των ζώων).

Ανάλογα με τη χρήση του, κάθε κονάκι είναι εξοπλισμένο με τα αντίστοιχα αντικείμενα της καθημερινής ζωής, από κρεβάτια μέχρι σκεύη μαγειρικής, αργαλειό και εργαλεία τυροκομίας. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για το Τσεπέλοβο, το μεγαλύτερο χωριό του Ζαγορίου. Παραμονή για βόλτα και γεύμα (προαιρετικό). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στο ζαγορίτικο τοπίο κάνουμε στάση στο Καλογερικό γεφύρι ή γεφύρι του Πλακίδα. Είναι ένα από τα γνωστότερα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου, ένα θαυμάσιο δείγμα της υψηλής λαϊκής τεχνικής και αισθητικής της τότε εποχής. Κτίστηκε το 1814 και κόστισε 20.000 γρόσια τα οποία χορήγησε ο τότε Ηγούμενος της Μονής του Προφήτη Ηλία Βίτσας, Σεραφείμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΒΙΚΟΣ - ΠΑΠΙΓΚΟ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Δυτικό Ζαγόρι. Πρώτη μας στάση στο χωριό Βίκος. Κτισμένο σε επιβλητική τοποθεσία στα 770μ., στην άκρη του φαραγγιού του Βίκου, κοιτάζει από ψηλά το Πάπιγκο και τις κορυφές της Αστράκας. Απολαμβάνουμε και αποθανατίζουμε την θέα από το ξύλινο κιόσκι στο παλιό, ανακατασκευασμένο αλώνι. Συνεχίζουμε και αφού περάσουμε από την Αρίστη, απαραίτητη στάση στον ποταμό Βοϊδομάτη και και κατόπιν φτάνουμε στο Πάπιγκο, έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς. Το Πάπιγκο βρίσκεται πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου και εντός του Εθνικού Δρυμού Βίκου - Αώου.

Περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση φυλλοβόλων δέντρων με αποτέλεσμα η περιοχή να αλλάζει χρώματα κάθε εποχή του έτους.

Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικό). Επόμενη στάση μας το Μονοδένδρι με την όμορφη εκκλησία του Αγ. Αθανασίου στην κεντρική πλατεία. Από εδώ θα κατευθυνθούμε πεζοπορικά στο μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής, από τα παλαιότερα του Ζαγορίου, σφηνωμένο στον απότομο βράχο. Θα απολαύσουμε μοναδική θέα προς το ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ, καταγεγραμμένο στο βιβλίο Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο! Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ - ΑΘΗΝΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με τις αποσκευές μας. Πρώτη μας στάση στο Μουσείο Βρέλλη (ατομικά έξοδα, 4€/άτομο, τιμή γκρουπ), όπου θα θαυμάσουμε τα κέρινα ομοιώματα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις περίπου στις 21:00.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: μετακινήσεις με ιδιόκτητο λεωφορείο, τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωϊνό, Φ.Π.Α, Αρχηγός. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό, είσοδος σε χώρους με εισιτήριο.

Τιμή ανά άτομο: 190€ σε δίκλινο δωμάτιο, 265€ σε μονόκλινο, 180€ σε τρίκλινο. 

Στην παραπάνω τιμή δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016 
Έγκυρη κράτηση, με προκαταβολή το 30% του ποσού μέχρι 15/09/2019