ΕΚΔΡΟΜΕΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ   // ΚΑΒΑΛΑ - ΘΡΑΚΗ // ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ- ΜΕΤΕΩΡΑ

ΠΕΜΠΤΗ 27/10/22                                                                            Καστοριά -Πρέσπες (Τετραήμερη)

 1η Ημέρα: Αναχώρηση από την Αθήνα νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ στη περιοχή της Λαμίας φθάνουμε στην Καλαμπάκα όπου θα παραμείνουμε για γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Στη συνέχεια μέσω Γρεβενών (Ε.Ο.), άφιξη στην πόλη της Καστοριάς και στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα, ΠΡΕΣΠΕΣ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη γραφική περιοχή των Πρεσπών. Πρώτη μας στάση το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου στη Μικρή Πρέσπα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ (προαιρετικά). Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο χωριό Ψαράδες στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και προαιρετικά με ατομικά έξοδα όποιος επιθυμεί μπορεί να απολαύσει την βαρκάδα του στη λίμνη, όπου θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα ασκηταριά της Μεγάλης Πρέσπας. Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στην πόλη της Καστοριάς όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα ( προαιρετικά) και βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα, ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ: Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για να γνωρίσουμε ένα τμήμα της παλιάς πόλης της Καστοριάς, το Ντολτσό. Περιήγηση στα στενά για να θαυμάσουμε τα αρχοντικά και επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο ( εφόσον είναι ανοικτό, με ατομικά έξοδα). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, με τις ιδιαίτερες αγιογραφίες στο εξωτερικό της Μονής. Επόμενος προορισμός μας ο παραδοσιακός οικισμός του Νυμφαίου, όπου βρίσκεται το περιβαλλοντικό κέντρο "Αρκτούρος" και το καταφύγιο της Αρκούδας, σε υψόμετρο 1350μ. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό (προαιρετικά). Επιστροφή στην πόλη της Καστοριάς όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε βόλτα και να απολαύσουμε τον καφέ μας δίπλα στη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα, ΑΘΗΝΑ: Πρωινό και πριν αφήσουμε πίσω μας την πόλη της Καστοριάς, θα επισκεφθούμε τον λιμναίο προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού (εφόσον είναι ανοικτός, με ατομικά έξοδα), για να δούμε την αναπαράσταση του οικισμού που ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932. Αναχώρηση με προορισμό την πόλη των Τρικάλων, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά). Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ περίπου στις 21:00.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας, τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδο­χείο CHLOE LUXURY HOTEL 3* με πρωινό, τρία γεύματα σε ταβέρνα της περιοχής,Φ.Π.Α, Αρχηγός.                                                                                        Τιμή ανά άτομο: 270€ σε δίκλινο,  375€ σε μονόκλινο.

ΠΕΜΠΤΗ 27/10/22                                                                        Καβάλα - θράκη (Τετραήμερη)

1η Ημέρα: Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στον Παλαιό Παντελεήμονα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικό) και συνεχίζουμε το ταξίδι μας κατευθυνόμενοι προς την όμορφη Καβάλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προς τις βόρειες πλαγιές του Παγγαίου όρους, κοντά στο χωριό Πρώτη Σερρών, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μακεδονίας, η Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας. Αφού προσκυνήσουμε θα συνεχίσουμε για τα καταπληκτικά σπήλαια της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης, επίσκεψη (προαιρετικά)με ατομικά έξοδα. Στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε στην πόλη της Καβάλας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουμε την πόλη. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας με προορισμό την πόλη της Κομοτηνής, ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη, την παλιά αγορά και τα μικρομάγαζα για να δοκιμάσουμε τον παραδοσιακό καφέ και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Έπειτα, θα κατευθυνθούμε προς το Πόρτο Λάγος όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου και στο παρεκκλήσι της Παναγίας της Παντάνασσας. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε στην κυρά της Θράκης, την πανέμορφη πόλη της Ξάνθης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να εξερευνήσουμε τα σοκάκια της παλιάς πόλης καθώς και να γευματίσουμε (προαιρετικά) στις ταβέρνες της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την επιστροφή μας. Στη διαδρομή θα σταματήσουμε για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά)στην πόλη. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις περίπου στις 21:00.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας, τρεις διανυκτερεύσεις στην Καβάλα στο ξενοδοχείο LUCY 5* με ημιδιατροφή, Φ.Π.Α, αρχηγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό, είσοδος σε χώρους με εισιτήριο, ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016, o οποίος πληρώνεται με μετρητά στο ξενοδοχείο με την άφιξη.

 Τιμή ανά άτομο: 260€ σε δίκλινο,  250€ σε τρίκλινο, 330€ σε μονόκλινο.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/22                                                          Μετέωρα- Λιμνη Πλαστήρα - Περτούλι (Τριήμερη)

1η Ημέρα: Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στην τεχνητή λίμνη Πλαστήρα. Πρώτη στάση η Ιερά Μονή Κορώνης από όπου θα έχουμε πανοραμική θέα του θεσσαλικού κάμπου. Στη συνέχεια κατεβαίνουμε στη λίμνη και συγκεκριμένα στην πλαζ Λαμπερού, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τη βόλτα μας και για γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί με προορισμό τα Μετέωρα. Θα επισκεφθούμε δύο από τις περίφημες μονές των Μετεώρων, πρώτη επίσκεψη στο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου, ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και στη συνέχεια επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μεγάλο Μετέωρο. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το πανέμορφο και γραφικό Μέτσοβο, με την υπέροχη αρχιτεκτονική, ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τα χωριά του Κόζιακα. Πρώτη επίσκεψη στην Πύλη, για να δούμε το τοξωτό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα, γνωστό και ως Τοξωτή γέφυρα Πύλης, σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην γραφική Ελάτη, το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά του Ν. Τρικάλων, ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ (προαιρετικά). Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το Περτούλι , σε υψόμετρο 1090μ., όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ περίπου στις 21:00.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας, τρεις διανυκτερεύσεις στο Καστράκι Μετεώρων στο ξενοδοχείο DIVANI METEORA 4* με ημιδιατροφή, Φ.Π.Α, αρχηγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό, είσοδος σε χώρους με εισιτήριο, ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016, o οποίος πληρώνεται με μετρητά στο ξενοδοχείο με την άφιξη.

 Τιμή ανά άτομο: 225€ σε δίκλινο, 315€ σε μονόκλινο