Πάσχα στην Καβάλα & Χαλκιδική  

Τετραήμερη Εκδρομή. Αναχώρηση Μ. Παρασκευή  14/04/2023

1η Μέρα / Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ αλλά και για γεύμα(προαιρετικό), φθάνουμε στην όμορφη Καβάλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5 *, τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος και το βράδυ θα αναχωρήσουμε για να παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Θα ακολουθήσει δείπνο με νηστίσιμους και αρτύσιμους μπουφέδες. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα / Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή προς τη Χαλκιδική ξεκινώντας από Πολύγυρο, Ιερισσό, Νέα Ρόδα για να καταλήξουμε στην Ουρανούπολη. Επιβίβαση στα τοπικά καράβια, για να κάνουμε την κρουαζιέρα (προαιρετικά) στο Άγιο Όρος. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη χερσόνησο του Άθω και να δούμε από απόσταση τις Μονές Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Σίμωνος, Παντελεήμονος. Επιστροφή στην Καβάλα και στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το βράδυ θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Καβάλας για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το αναστάσιμο Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Μέρα / ΠΑΣΧΑΠασχαλινό γλέντι με ζωντανή μουσική στο ξενοδοχείο και το απόγευμα γνωριμία με την πόλη της Καβάλας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το μεσαιωνικό υδραγωγείο, τις λεγόμενες «Καμάρες» και την παλιά πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η Μέρα / ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Λιτόχωρο με πρώτη μας επίσκεψη και παραμονή για προσκύνημα την Ιερά Μονή Διονυσίου εν Ολύμπω, μία από τις ομορφότερες και σημαντικότερες μονές της Πιερίας καθώς από πολύ παλιά αποτέλεσε κέντρο όλων των κλεφτών και αρματολών του Ολύμπου, αλλά και την έδρα των επαναστατικών κυβερνήσεων, κατά το 1821, 1828 και 1878. Μέσα στο μοναστήρι, λειτουργεί και το νέο σκευοφυλάκιο (Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο), το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στις 29 Μαΐου 1999. Σε αυτό φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας. Παραμονή στο Λιτόχωρο για βόλτα και γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις στην Αθήνα περίπου στις 22:00.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας,
  • Τρεις διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5* (δείπνο με μπουφέ τη Μ. Παρασκευή, αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα, πασχαλινοί μεζέδες την Κυριακή του Πάσχα, πασχαλινός οβελίας την Κυριακή το μεσημέρι,) 
  • Φ.Π.Α,
  • Αρχηγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό,
  • είσοδος σε χώρους με εισιτήριο,
  • ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016.                                                             

Τιμή ανά άτομο: 240€ σε δίκλινο δωμάτιο, 220€ σε τρίκλινο, 370€ σε μονόκλινο.