ΧΙΟΣ ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ

Αναχώρηση Σάββατο 17/08/2019

17/8 ΣΑΒΒΑΤΟ  ΧΙΟΣ (ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ)

1η Ημέρα: Αναχώρηση το απόγευμα για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο καράβι για τη Χίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Ημέρα: Άφιξη στο λιμάνι και στη Χώρα και αμέσως ξεκινάμε για το πρώτο μας μπάνιο στην Αγία Μαρκέλλα, αφού πρώτα περάσουμε από τον Μεσαιωνικό οικισμό Ανάβατο στη κεντρική Χίο. Στην συνέχεια αφού επισκεφθούμε το μεγαλύτερο χωριό της βορειοδυτικής Χίου, τη Βολισσό, θα καταλήξουμε στον Καρφά και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και γεύμα (προαιρετικό). Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία για βόλτα στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: (Προαιρετική εκδρομή στην Σμύρνη): Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Σμύρνη και το Τσεσμέ. Θα έχουμε την ευκαιρία με τοπικό ξεναγό να μάθουμε όσο πιο πολλά για την πόλη αυτή που βρίσκεται ανατολικά της Τουρκίας στην επαρχία της Σμύρνης και απέναντι από την Χίο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Αναχώρηση αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο για το χωριό Λαγκάδα κι από κει για την μίνι κρουαζιέρα στις Οινούσσες (προαιρετική). Επιστρέφουμε στο χωριό Λαγκάδα όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα (προαιρετικό). Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την παραλιακή κωμόπολη στην ανατολική πλευρά της Χίου, τον Βροντάδο, γνωστό παγκοσμίως για το πασχαλινό έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με μια επίσκεψη στο γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Μηνά όπου σήμερα μένουν εκεί μόνο 2 μοναχές.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε νότια της Χίου στα Μαστιχοχώρια για να επισκεφθούμε το Μουσείο μαστίχας Χίου όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την ιστορία της Μαστίχας της Χίου. Θα συνεχίσουμε την βόλτα μας με προορισμό τώρα το Πυργί, το μεγαλύτερο από τα χωριά της νότιας Χίου, πλούσιο από λαογραφικής και αρχαιολογικής άποψης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Επόμενη στάση μας σε ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα Μαστιχοχώρια της Χίου, τα Μεστά και στην συνέχεια τον ορμίσκο Εμπορειό, το επίνειο του Πυργίου, τον παραθαλάσσιο οικισμό της Κώμης με ελεύθερο χρόνο για φαγητό (προαιρετικό), την παραλία Μαύρα βόλια και να καταλήξουμε στον Κάμπο, περιοχή κατάφυτη από περιβόλια και εσπεριδοειδή και να επισκεφθούμε τον "πολυχώρο" Citrus memories για να πάρουμε μια "γεύση " από από τα προϊόντα της Χίου αλλά παράλληλα μελετώντας φωτογραφίες, εργαλεία, πρακτικές, ιστορίες, και να καταλάβουμε τι είναι αυτό που έχει δώσει στην περιοχή μοναδική οικονομική και πολιτιστική αξία.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση.

6η Ημέρα: Μετά το πρωινό μας και το μπάνιο μας θα ξεκινήσουμε για μια βόλτα και περιήγηση στη Χώρα της Χίου όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και για γεύμα (προαιρετικό) και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κάστρο της Χίου, στην βόρεια πλευρά του λιμανιού το οποίο περιλαμβάνει κατοικημένη περιοχή η οποία περιβάλλεται από πέτρινα τείχη που την κρατούσαν προστατευμένη από πολιορκίες και ναυτικές επιθέσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αφήνουμε το ξενοδοχείο και κατευθυνόμαστε στο κέντρο του νησιού για να επισκεφθούμε τη Νέα Μονή. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και στη συνέχεια θα βρεθούμε στο λιμάνι μέχρι της ώρα της επιβίβασης στο καράβι για τον δρόμο της επιστροφής στο λιμάνι του Πειραιά.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Εισιτήρια πλοίου Πειραιά - Χιος - Πειραιά οικονομικής θέσης. Μεταφορές με λεωφορείο του γραφείου μας σύμφωνα με το πρόγραμμα, πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό, περιηγήσεις, Φ.Π.Α, Αρχηγός, Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό. Είσοδος σε χώρους με εισιτήριο.

Τιμή ανά άτομο: 395€ σε δίκλινο δωμάτιο, 520€ σε μονόκλινο, 370€ σε τρίκλινο

Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016
Έγκυρη κράτηση, με προκαταβολή το 30% του ποσού μέχρι 10/07/2019