ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ -ΜΕΤΣΟΒΟ      

Τριήμερη Εκδρομή.  Αναχώρηση Παρασκευή  24/03/2023

1η ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ:   
Αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στα πανέμορφα Ιωάννινα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα κα  γεύμα (προαιρετικά) στην όχθη της Λίμνης και περιήγηση  στο Νησί των Ιωαννίνων, Επίσκεψη (με ατομικά έξοδα) στο Μουσείου του Αλή Πασά και  στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε  προς το Κάστρο. Μέσα στο Κάστρο και ανάμεσα στα σπίτια του οικισμού σώζεται το Σουφαρί Σαράι, (σχολή ιππικού του Αλή πασά), η Τουρκική βιβλιοθήκη, η Εβραϊκή συναγωγή , τα ερείπια του βυζαντινού Λουτρού, το σπίτι του Πασά Καλού (στα τείχη του Κάστρου). Μάρτυρες του βυζαντινού παρελθόντος είναι επίσης ο λεγόμενος πύργος του Βοημούνδου στην νοτιοανατολική ακρόπολη και ο πύργος του Θωμά, δεξιά της κεντρικής πύλης του Κάστρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση. 

2η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΠΙΓΚΟ -ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ:                                                                        
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την  γνωριμία μας με τα Ζαγοροχώρια. Πρώτη μας στάση θα είναι σε ένα από τα εντυπωσιακά γεφύρια του Ζαγορίου στο  Γεφύρι του Κόκκορη και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς  το Τσεπέλοβο, το μεγαλύτερο χωριό του Ζαγορίου, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ (προαιρετικά). Στη συνέχεια αφού περάσουμε και θαυμάσουμε και το Γεφύρι των Κήπων , φτάνουμε στο χωριό Μονοδένδρι με την όμορφη εκκλησία του Αγ. Αθανασίου στην κεντρική πλατεία. Από εκεί μπορούμε να φτάσουμε πεζοπορικά (900 μέτρα από την πλατεία) στο μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής, το οποίο είναι από τα παλαιότερα του Ζαγορίου, σφηνωμένο στον απότομο βράχο. Από εκεί η θέα στο Φαράγγι του Βίκου είναι μοναδική. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση. 

 3η ΗΜΕΡΑ : ΜΕΤΣΟΒΟ - ΑΘΗΝΑ:                                                                                        
Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την  επίσκεψη μας στην πόλη του Μετσόβου με πιθανή επίσκεψη στο οινοποιείο ''Κατώγι Αβέρωφ''. Παραμονή για να ξεναγηθούμε στο χώρο και γιατί όχι να δοκιμάσουμε τα κρασιά που παράγουν από το 1959, αλλά και να απολαύσουμε την πανέμορφη θέα που μας προσφέρει η περιοχή. Εφόσον είναι ανοιχτά μπορούμε να επισκεφθούμε την Πινακοθήκη Αβέρωφ και το Λαογραφικό μουσείο του ιδρύματος Τοσίτσα (Αρχοντικό Τοσίτσα), όπου μπορούμε να δούμε ξυλόγλυπτα έπιπλα, κεντήματα και φορεσιές, διάφορα σκεύη διακόσμησης αλλά και αγροτικά είδη, όπλα και άλλα πολλά της περιόδου από το 1650 με 1800Στην συνέχεια  γεύμα (προαιρετικά) σε ταβέρνα της περιοχής.  Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα (προαιρετικά) περίπου στις 21:00.     

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Mετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας, δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στα Ιωάννινα  με  πρωινό , Φ.Π.Α, συνοδός.              

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό, είσοδος σε χώρους με εισιτήριο, ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016.

Τιμή ανά άτομο με πρωινό : 135€ σε δίκλινο , 125 σε τρίκλινο , 195€ σε μονόκλινο