ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τετραήμερη εκδρομή. Αναχώρηση: Δευτέρα  23/12/2019

23/12  ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ   (ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ)

1η Ημέρα: Αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα (προαιρετικό) φθάνουμε στην όμορφη πόλη της Καστοριάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο, διανυκτέρευση. 

2η Ημέρα, ΠΡΕΣΠΕΣ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τις λίμνες (μικρή και μεγάλη Πρέσπα) και τον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών που δημιουργήθηκε το 1974. Η περιήγησή μας ξεκινάει από τον Άγιο Γεώργιο, όπου θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο βυζαντινό ναό με τις πανέμορφες τοιχογραφίες στο εσωτερικό του.                                                                                                                 Συνεχίζουμε για τον Άγιο Αχίλλειο, επίσκεψη στο μικρό αυτό νησάκι και κατόπιν φτάνουμε στον οικισμό Ψαράδες. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα, ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ: Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη στον λιμναίο προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού (εφόσον είναι ανοικτό, με ατομικά έξοδα). Στον χώρο θα δούμε την αναπαράσταση του λιμναίου οικισμού που ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Καστοριά για να γνωρίσουμε ένα τμήμα της Παλιάς πόλης της Καστοριάς, το Ντολτσό.

Περιήγηση στα στενά για να θαυμάσουμε τα αρχοντικά και επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο (εφόσον είναι ανοικτό, με ατομικά έξοδα). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Παναγία Μαυριώτισσα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη και επόμενος προορισμός μας το πανέμορφο Νυμφαίο, όπου βρίσκεται το περιβαλλοντικό κέντρο 'Αρκτούρος' και το καταφύγιο της αρκούδας. Σε υψόμετρο 1.350 μ. και σε έκταση 50 στρεμ., μέσα σε ένα φυσικό δάσος οξιάς φιλοξενούνται πρώην αιχμάλωτες αρκούδες. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα, ΑΘΗΝΑ: Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τον δρόμο μας για την επιστροφή. Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 21:00.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας, τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδο­χείο Τσάμης 3* με ημιδιατροφή, Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική στις 24/12, Φ.Π.Α, Αρχηγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ότι αναφέρεται σαν προαι­ρετικό, είσοδος σε χώρους με εισιτήριο. ο φόρος διαμονής (1.5€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση) του άρθρου 53 Ν.4389/2016.

Τιμή ανά άτομο: 220€ σε δίκλινο δωμάτιο, 310€ σε μονόκλινο, 200€ σε τρίκλινο.

Προκαταβολή το 30% του ποσού μέχρι 23/11/2019