ΚΥΘΝΟΣ / ΔΙΗΜΕΡΗ

Αναχώρηση: Κυριακή 15/9/2019

15/9 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΥΘΝΟΣ (ΔΙΗΜΕΡΗ)

1η Ημέρα, Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το Λαύριο, επιβίβαση στο πλοίο. Μετά από ταξίδι δύο περίπου ωρών φτάνουμε στο Μέριχα, το λιμάνι της Κύθνου και ξεκινάμε για την Παναγία Κανάλα. Ένας παραθαλάσσιος οικισμός, ήσυχο λιμανάκι που συνδυάζει τις χρυσαφένιες ακτές, τους γραφικούς όρμους και το πράσινο μοναδικό πευκόδασος του νησιού. Εδώ φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς προστάτιδας του νησιού. Παρα­μονή για προσκύνημα.

Συνεχίζουμε για τα Λουτρά. Τα Λουτρά είναι παραθαλάσσιος οικισμός γνωστός από την αρχαιότητα για τις ιαματι­κές πηγές που αναβλύζουν θειούχα, Αλατούχα και σιδηρούχα νερά. Υπάρχουν λαξευτοί μαρμάρινοι λουτήρες στο υδροθεραπευτήριο που είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ο Όθωνας και η Αμαλία. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, γεύμα (προαιρετικό). Το απόγευμα βόλτα στην στην Χώρα ή Μεσσαριά, την πρωτεύουσα του νησιού που ξεδιπλώνεται αμφιθεατρικά κτισμένη στην πλαγιά του Λόφου.

Εκεί θα κάνουμε την βόλτα μας και θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομά­κια που έχουν ζωγραφισμένα με ασβέστη θέματα από την νησιώτικη ζωήΧώρα και στον Μέριχα, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα, Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την Δρυοπίδα. Εδώ η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική παρουσιάζει μια ιδιομορφία αφού όλα σχεδόν τα σπίτια είναι διώροφα σκε­πασμένα με κεραμίδι. Εάν είναι εφικτό θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Καταφύκι , το Αγγει­οπλαστείο και το Λαογραφικό Μουσείο με μιά συλλογή αντικειμένων που μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Στην συνέχεια πηγαίνουμε στον Μέριχα.

Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικό).

Επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 21:00.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Εισιτήρια πλοίου οικονομικής θέσης με επιστροφή, μία διανυκτέ­ρευση με πρωινό και ένα γεύμα, μεταφορές με λεωφορείο του γραφείου βάσει προγράμ­ματος. Φ.Π.Α, Αρχηγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: όλα όσα αναφέρονται σαν προαιρετικά. Είσοδος σε χώρους με εισιτήριο.

Τιμή ανά άτομο: 120 € σε δίκλινο δωμάτιο, 150€ σε μονόκλινο, 110€ σε τρίκλινο

Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016
Έγκυρη κράτηση, με προκαταβολή το 30% του ποσού μέχρι 14/08/2019