Ημερήσιες εκδρομές Νοεμβρίου

Τετάρτη 01/11/23 Όσιος Δαυίδ (Εορτή) – Άγ. Ι. Ρώσσος (Ημερήσια ) Τιμή: Αναμένεται

Αναχώρηση για την Αρκίτσα και επιβίβαση στο φέρρυ για την Αιδηψό. Αφήνουμε την Αιδηψό και ακολουθώντας μια καταπράσινη και όμορφη διαδρομή θα επισκεφθούμε την Ι. Μ. Οσίου Δαυίδ, για να προσκυνήσουμε τον άγιο ανήμερα της εορτής του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Προκόπι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, φαγητό (προαιρετικό) και προσκύνημα στον Άγ. Ι. Ρώσσο. Επόμενη στάση μας στη Νέα Αρτάκη για τον απογευματινό μας καφέ. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω της καλωδιωτής γέφυρας της Χαλκίδας περίπου στις 20:00.


Σάββατο 04/11/23 Λιμποβίσι – Στεμνίτσα – Δημητσάνα (Ημερήσια) Τιμή: 25€

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε στο Λιμποβίσι, τόπο καταγωγής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ευκαιρία να επισκεφθούμε την οικία της οικογένειάς του, που λειτουργεί ως μουσείο (είσοδος ελεύθερη, εφόσον είναι ανοικτό). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε άλλο ένα παραδοσιακό χωριό της Αρκαδίας, την Στεμνίτσα. Στάση για βόλτα και συνεχίζουμε για την Δημητσάνα. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στο μουσείο Υδροκίνησης (προαιρετικό), βόλτα σε αυτό το ιστορικό χωριό της Πελοποννήσου αλλά και γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση περίπου στις 20:30.


Κυριακή 05/11/23 Ελευσίνα – Αρχαία Κόρινθος (Πρωινός Περίπατος) Τιμή: 25€
(Δωρεάν είσοδος στο μουσείο).

Αναχώρηση και σε λίγα λεπτά φθάνουμε στην Ελευσίνα και στον σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό χώρο. Ελεύθερος χρόνος για ξενάγησή με διπλωματούχο ξεναγό αλλά και για τον πρωινό μας καφέ. Επόμενη στάση θα είναι στη Αρχαία Κόρινθο για να περιπλανηθούμε στα ίχνη της ολβίας Κορίνθου. Ξενάγηση και ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή στην Αθήνα το απόγευμα.


Κυριακή 05/11/23 Μουσείο Θήβας – Λειβαδιά (Πρωινός Περίπατος) Τιμή: 25€
(Δωρεάν είσοδος στο μουσείο).

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση φθάνουμε στη Θήβα. Εκεί θα έχουμε χρόνο να ξεναγηθούμε με διπλωματούχο ξεναγό στο μουσείο και να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία αυτής της πόλης που ξεκινάει από την αρχαιότητα και καταλήγει μέχρι και τα νεότερα χρόνια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Λειβαδιά. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, βόλτα και φαγητό (προαιρετικό). Επιστροφή στην Αθήνα το απόγευμα.


Πέμπτη 09/11/23 Γιορτή Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα (Ημερήσια) Τιμή: 40€

Αναχώρηση για Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για Αίγινα. Άφιξη στην πόλη της Αίγινας. Ελεύθερος χρόνος για να παρακολουθήσουμε την λιτάνευση της εικόνας και των τιμίων λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, γεύμα (προαιρετικό). Κατόπιν θα επισκεφτούμε την Ι. Μ. του Αγίου Νεκταρίου. Μετά το προσκύνημα μας επιστροφή στο λιμάνι και επιβίβαση μας στο πλοίο για Πειραιά. Επιστροφή περίπου στις 20:00.


Σάββατο 11/11/23 Ζαρούχλα – Λίμνη Τσιβλού (Ημερήσια) Τιμή: 25€

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση για καφέ στην περιοχή του Κιάτου συνεχίζουμε για την ορεινή Αχαΐα. Προορισμός μας η λίμνη Τσιβλού. Σύντομη στάση και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον γραφικό ορεινό οικισμό της Ζαρούχλας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση περίπου στις 20:00.


Σάββατο 11/11/23 Σπάρτη (Ημερήσια Φυσιολατρική) Τιμή: 25€

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στο Καστόρειο. Παραμονή για μια όμορφη βόλτα στη φύση. Θα έχουμε χρόνο και για γεύμα (προαιρετικό). Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην Σπάρτη για βόλτα και καφέ (προαιρετικό). Επιστροφή στην Αθήνα περίπου στις 20.30.


Κυριακή 12/11/23 Παύλιανη (Ημερήσια) Τιμή: 25€

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση για καφέ, κατευθυνόμαστε προς την γραφικότατη Παύλιανη. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, επίσκεψη στο Πάρκο, καφέ και γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή με ενδιάμεση στάση περίπου στις 21:00.


Σάββατο 18/11/23 Θερμοπύλες - Ι. Μ. Δαμάστας - Γοργοπόταμος (Ημερήσια) Τιμή: 25€

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση για καφέ φθάνουμε στο κέντρο ιστορικής ενημέρωσης Θερμοπυλών για επίσκεψη και ενημέρωση. Επόμενη στάση στην Ι. Μ. Δαμάστας και παραμονή για προσκύνημα. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στον Γοργοπόταμο για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά). Επιστροφή περίπου στις 20:00.


Κυριακή 19/11/23 Λούσιος, Καρύταινα, Αγρόκτημα Παπάκια (Ημερήσια) Τιμή: 40€
(Στην τιμή περιλαμβάνεται και το γεύμα)

Αναχώρηση, και φτάνουμε στην Καρύταινα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο της. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής (αγρόκτημα παπάκια). Επιστροφή περίπου στις 20:00.


Σάββατο 25/11/23 Μεσολόγγι-Αιτωλικό Τιμή: 30€

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση φθάνουμε στο Αιτωλικό. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μεσολόγγι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή περίπου στις 20:30.


Κυριακή 26/11/23 Καλάβρυτα-Οδοντωτός (Ημερήσια) Τιμή: 35€
(Στην τιμή περιλαμβάνεται και το τρενάκι του Οδοντωτού)

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στο Διακοπτό. Από εκεί θα επιβιβαστούμε στο τρενάκι του Οδοντωτού για να ανέβουμε το φαράγγι του Βουραΐκού, καθώς το τρενάκι ανηφορίζει προς τα Καλάβρυτα. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο ιστορικό και μαρτυρικό χωριό των Καλαβρύτων και γεύμα (προαιρετικό). Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο Θυσίας Καλαβρυτινών (ατομικά έξοδα). Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση περίπου στις 20:30.


Πέμπτη 30/11/23 Άγιος Ανδρέας (Εορτή) – Πάτρα (Ημερήσια) Τιμή: 25€

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε στην Πάτρα για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα. Ελεύθερος χρόνος να προσκυνήσουμε, να συμμετάσχουμε στην περιφορά της εικόνας και για φαγητό (προαιρετικό). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο της ποτοποιίας Αχάια Κλάους με τα φημισμένα κρασιά. Επιστροφή με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα περίπου στις 21:30.