Νοέμβριος 2023


Σάββατο 04/11/23 Τζουμέρκα (Τριήμερη)

1η Ημέρα, Αθήνα -Τζουμέρκα - Άγναντα(φαγητό) – Καταρράκτης - Πράμαντα.
2η Ημέρα, Καλαρρύτες – Μονή Κηπίνας – Συρράκο - Πράμαντα.
3η Ημέρα, Σπήλαιο Ανεμότρυπας(επίσκεψη εφόσον είναι ανοιχτό)- Γέφυρα Πλάκας – Γεφύρι Άρτας - Μενίδι - Αθήνα

Περιλαμβάνονται: μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας , δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Tzoumerka Hotel με ημιδιατροφή, Φ.Π.Α, συνοδός-αρχηγός.
Δεν περιλαμβάνονται: ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό, είσοδος σε χώρους με εισιτήριο.
Τιμή ανά άτομο με ημιδιατροφή: 170€ σε δίκλινο, 160€ σε τρίκλινο , 210€ σε μονόκλινο

Σάββατο 04/11/23 Λιμποβίσι – Στεμνίτσα – Δημητσάνα (Ημερήσια) Τιμή: 25€ 

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε στο Λιμποβίσι, τόπο καταγωγής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ευκαιρία να επισκεφθούμε την οικία της οικογένειάς του, που λειτουργεί ως μουσείο (είσοδος ελεύθερη, εφόσον είναι ανοικτό). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε άλλο ένα παραδοσιακό χωριό της Αρκαδίας, την Στεμνίτσα . Στάση για βόλτα και συνεχίζουμε για την Δημητσάνα. ελεύθερος χρόνος για να κάνουμε επίσκεψη στο μουσείο Υδροκίνησης, βόλτα σε αυτό το ιστορικό χωριό της Πελοποννήσου αλλά και γεύμα (προαιρετικό).Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση περίπου στις 20:30.

Κυριακή 05/11/23 Μουσείο Θήβας – Λειβαδιά (Πρωινός Περίπατος) Τιμή:25€
(Δωρεάν είσοδος στο μουσείο).

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση φθάνουμε στη Θήβα. Εκεί θα έχουμε χρόνο να ξεναγηθούμε με διπλωματούχο ξεναγό στο μουσείο και να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία αυτής της πόλης που ξεκινάει από την αρχαιότητα και καταλήγει μέχρι και τα νεότερα χρόνια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Λειβαδιά. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, βόλτα και φαγητό (προαιρετικό). Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση περίπου στις 19:00. Ελεύθερη είσοδος στο μουσείο.

Τετάρτη 08/11/23 Άγιος Νεκτάριος –Λαύριο (Απογευματινή ) ''Παραμονή Εορτής Τιμή:15€ 

Αναχώρηση με προορισμό την Καμάριζα και τον ναό του Αγίου Νεκταρίου. Παραμονή για προσκύνημα και στη συνέχεια πηγαίνουμε στο Λαύριο, όπου θα παραμείνουμε για βόλτα και καφέ. Επιστροφή περίπου στις 20:30.

Πέμπτη 09/11/23 Γιορτή Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα (Ημερήσια) Τιμή: 40€ 

Αναχώρηση για Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο για Αίγινα. Άφιξη στην πόλη της Αίγινας. Ελεύθερος χρόνος για να παρακολουθήσουμε την λιτάνευση της εικόνας και των τιμίων λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, γεύμα (προαιρετικό). Κατόπιν θα επισκεφτούμε την Ι.Μ. του Αγίου Νεκταρίου. Μετά το προσκύνημα μας επιστροφή στο λιμάνι και επιβίβαση μας στο πλοίο για Πειραιά. Επιστροφή περίπου στις 20:00.

Σάββατο 11/11/23 Ζαρούχλα – Λίμνη Τσιβλού (Ημερήσια) Τιμή:25€

 Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση για καφέ στην περιοχή του Κιάτου συνεχίζουμε για την ορεινή Αχαΐα. Προορισμός μας η λίμνη Τσιβλού. Σύντομη στάση και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον γραφικό ορεινό οικισμό της Ζαρούχλας.. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση περίπου στις 20:00.

Σάββατο 11/11/23  Καστόρειο- Σπάρτη (Ημερήσια Φυσιολατρική) Τιμή:25€ 

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στο Καστόρειο. Παραμονή για μια όμορφη βόλτα στη φύση. Θα έχουμε χρόνο και για γεύμα (προαιρετικό). Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην Σπάρτη για βόλτα και καφέ (προαιρετικό). Επιστροφή στην Αθήνα περίπου στις 20.30.

Κυριακή 12/11/23 Παύλιανη (Ημερήσια) Τιμή:25€ 

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση για καφέ,  κατευθυνόμαστε προς την γραφικότατη Παύλιανη. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, επίσκεψη στο Πάρκο ,καφέ και γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή με ενδιάμεση στάση περίπου στις 21:00.

Τετάρτη 15/11/23 Ι. Μονή Γοργοεπηκόου – Μάνδρα (Απογευματινή) Τιμή:15€ 

Αναχώρηση με προορισμό τη Μάνδρα για να επισκεφθούμε την Ι. Μονή Γοργοεπηκόου. Παραμονή για προσκύνημα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Ελευσίνα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ. Επιστροφή περίπου στις 20:00.

Παρασκευή 17/11/23 Τήνος (Τριήμερη Πεζοπορική)

1η μέρα: Αναχώρηση μεσημέρι από Αθήνα για Ραφήνα και άφιξη στην Τήνο στις 21.30 περίπου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

2η μέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την πρώτη μας διαδρομή. Το πούλμαν μας αφήνει στο Ξώμπουργο και από εκεί ξεκινάμε την διαδρομή μας. Πρώτη μας στάση στο χωριό Φαλατάδος και επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Ι. Θεολόγου. Συνεχίζουμε για το χωριό Βωλάξ διασχίζοντας ένα μοναδικό τοπίο γεμάτο τεράστιους στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους. Διασχίζουμε τον πολύ ιδιαίτερο αυτό οικισμό και συνεχίζουμε για το χωριό Αγάπη περπατώντας σε μια καταπράσινη ρεματιά. Τέλος της διαδρομής μας και γεύμα (προαιρετικά) σε ταβέρνα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

3η μέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας, μαζί με τις αποσκευές μας αφήνουμε το ξενοδοχείο για να κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη (με ατομικά έξοδα) στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το χωριό Ταραμπάδος από όπου θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας. Θα διασχίσουμε την κοιλάδα με τους περιστεριώνες και στην συνέχεια περνώντας από το Χατζηράδο φτάνουμε στον Κτικάδο και από εκεί μέσα από μια πολύ όμορφη διαδρομή φτάνουμε στα Κιόνια όπου εδώ θα τελειώσει η διαδρομή μας. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής (με ατομικά έξοδα), επιστροφή στο λιμάνι της Τήνου, επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στην Ραφήνα, επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην αφετηρία μας.

*Οι πεζοπορικές διαδρομές διαρκουν 2-3 ωρες η κάθε μία σε παλιά μονοπάτια. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σε αυτές είναι η καλή φυσική κατάσταση και η άριστη σωματική υγεία. Για τυχόν ιδιαιτερότητες, θα πρέπει να μας ενημερώνετε για την ομαλή πορεία της εκδρομής.

**Απαραίτητος εξοπλισμός: Μακρύ παντελόνι με αντοχή στα αγκάθια, μποτάκια, καπέλο, νερό, σνακ, μπατόν.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές Αθήνα - Ραφήνα - Αθήνα με λεωφορείο του γραφείου, 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Λέανδρος 2* ή σε άλλο ξενοδοχείο επιλογής σας με αντίστοιχη επιβάρυνση,,εισιτήρια πλοίων οικονομικής θέσης Ραφήνα - Τήνο - Ραφήνα με συμβατικό πλοίο,η περιήγηση στο νησί σύμφωνα με το πρόγραμμα, ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται: Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα , Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Τριήμερη Εκδρομή με συμβατικό πλοίο:
170€ το άτομο σε δίκλινο, τρίκλινο , 210€ σε μονόκλινο

Σάββατο 18/11/23 Θερμοπύλες -Ι.Μ. Δαμάστας -Γοργοπόταμος(Ημερήσια) Τιμή: 25€

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση για καφέ φθάνουμε στο κέντρο ιστορικής ενημέρωσης Θερμοπυλών. Επίσκεψη και ενημέρωση. Επόμενη επίσκεψη στην Ι. Μονή Δαμάστας, παραμονή για προσκύνημα. Στη συνέχεια στον Γοργοπόταμο ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά). Επιστροφή περίπου στις 20:00.

Σάββατο 18/11/23 Άγιος Πέτρος Κυνουρίας (Διήμερη)

Αναλυτικό Πρόγραμμα & Τιμή :Αναμένεται

Κυριακή 19/11/23 Λούσιος, Καρύταινα, Αγρόκτημα Παπάκια (Ημερήσια) Τιμή: 40€
(Στην τιμή περιλαμβάνεται και το γεύμα)

 Αναχώρηση, και φτάνουμε στην Καρύταινα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο της. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής (αγρόκτημα παπάκια). Επιστροφή περίπου στις 20:00.

Τετάρτη 22/11/23 Άγιος Πορφύριος – Ωρωπός (Απογευματινή) Τιμή: 15€ 

Αναχώρηση και περνώντας τη Μαλακάσα φτάνουμε στην Ι. Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που ιδρύθηκε από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Παραμονή για προσκύνημα και συνεχίζουμε για την παραλία Ωρωπού, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ, φαγητό (προαιρετικό). Επιστροφή περίπου στις 20:30.

Σάββατο 25/11/23 Μεσολόγγι-Αιτωλικό Τιμή :30€ 

Αναχώρηση και φθάνουμε στο Αιτωλικό. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Μεσολόγγι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή περίπου στις 20:30.

Σάββατο 25/11/23  Τρίκαλα- Λίμνη Πλαστήρα- Μετέωρα- Ελάτη (Διήμερη)

1η Ημέρα, Αθήνα - Πλαζ Λαμπερού -Τρίκαλα
2η Ημέρα, Μετέωρα - Ελάτη - Αθήνα

Περιλαμβάνονται: μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας ,μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με πρωινό, Φ.Π.Α, συνοδός-αρχηγός.
Δεν περιλαμβάνονται: ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό, είσοδος σε χώρους με εισιτήριο. Τιμή ανά άτομο: Αναμένεται

Κυριακή 26/11/23 Καλάβρυτα-Οδοντωτός (Ημερήσια) Τιμή:35€
 (Στην τιμή περιλαμβάνεται και το τρενάκι του Οδοντωτού)

Αναχώρηση και με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στο Διακοπτό. Από εκεί θα επιβιβαστούμε στο τρενάκι του Οδοντωτού για να ανέβουμε το φαράγγι του Βουραΐκού,, καθώς το τρενάκι ανηφορίζει προς τα Καλάβρυτα. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο ιστορικό και μαρτυρικό χωριό των Καλαβρύτων και γεύμα (προαιρετικό). Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο Θυσίας Καλαβρυτινών (ατομικά έξοδα). Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση περίπου στις 20:30.

Τετάρτη 29/11/23 Άγιος Εφραίμ - Νέα Μάκρη (Απογευματινή) Τιμή: 15€ 

Αναχώρηση και φτάνουμε στην Ι. Μονή Ευαγγελισμού και Αγίου Εφραίμ. Παραμονή για προσκύνημα. Στην παραλία της Νέας Μάκρης, ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ. Επιστροφή περίπου στις 20:30.

Πέμπτη 30/11/23  Άγιος Ανδρέας (Εορτή) – Πάτρα (Ημερήσια) Τιμή: 25€ 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε στην Πάτρα για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα. Ελεύθερος χρόνος να προσκυνήσουμε, να συμμετάσχουμε στην περιφορά της εικόνας και για φαγητό (προαιρετικό). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο της ποτοποιίας Αχάϊα Κλάους με τα φημισμένα κρασιά. Επιστροφή με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα περίπου στις 21:30.