ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ -  ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Διήμερη Εκδρομή Αναχώρηση Σάββατο 11/05/2024

1η Ημέρα: Αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Ι. Μ. Παναγία Σουμελά. Στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Βέρμιο, κοντά στο χωριό Καστανιά, βρίσκεται η φημισμένη Μονή της Παναγίας Σουμελά, το πνευματικό κέντρο του ποντιακού ελληνισμού και ένας από τους σπουδαιότερους προσκυνηματικούς τόπους όλης της Ελλάδας. Παραμονή για προσκύνημα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περιοχή της Σουρωτής και την Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. Εκεί βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου. Ο Γέρων Παΐσιος ή Όσιος Παΐσιος (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης), ήταν Έλληνας μοναχός που γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία, στις 25 Ιουλίου του 1924. Ο πατέρας Παΐσιος πρώτη φορά εισήλθε στο Άγιο Όρος για να μονάσει το 1949. Παραμονή για προσκύνημα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις περίπου στις 21:00.

Η είσοδος στο μοναστήρι δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες, αμάνικα και εξώπλατα. Το μοναστήρι δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο. Δεν επιτρέπεται και η είσοδος στους άνδρες που φορούν βερμούδες, κοντά παντελόνια και αμάνικα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου, μία διανυκτέρευση στ ξενοδοχείο με ημιδιατροφή, Φ.Π.Α, Συνοδός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό, η είσοδος σε χώρους με εισιτήριο,ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016

Τιμή ανά Άτομο με ημιδιατροφή: 
115€ σε δίκλινο δωμάτιο
145€ σε μονόκλινο
110€ σε τρίκλινο

Κράτηση Εκδρομής