ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΡΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ / ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ
Αναχώρηση: Τετάρτη 18/9/2019

18/9 ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΡΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ (ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ)

1η Ημέρα: Αναχώρηση από Αθήνα με λεωφορείο του γραφείου μας για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την Λέρο.

2η Ημέρα: Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το νησί μέχρι το βράδυ που θα πάρουμε το πλοίο για το επόμενο νησί, την Πάτμο. Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο νησί. Πρώτη μας στάση στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, όπου ο Άγιος Ιωάννης άκουσε τη φωνή του Κυρίου και έγραψε το θεόπνευστο έργο του, την Αποκάλυψη κατά το διάστημα της εξορίας του. Αποβίβαση από το λεωφορείο και συνεχίζουμε με τα πόδια για την Ι. Μ. της Ζωοδόχου Πηγής, ένα χαρακτηριστικό δείγμα νησιώτικης αρχιτεκτονικής.

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την εντυπωσιακή Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, χτισμένη στην κορυφή του βουνού. Επίσης άξιο επίσκεψης είναι το μουσείο της μονής (με ατομικά έξοδα). Μετά το προσκύνημά μας συνεχίζουμε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για τον Γροίκο. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και φαγητό (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα της Παναγίας του Χάρου, της μοναδικής εικόνας όπου η Παναγία αντί του Θείου Βρέφους κρατά τον Εσταυρωμένο Χριστό, περιήγηση, μπάνιο και φαγητό (προαιρετικό).

5η Ημέρα: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Ι. Μ. Ευαγγελισμού Μητρός Αγαπημένου του 17ου αιώνα, νοτιοδυτικά της Χώρας. Μετά το προσκύνημά μας συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στο Ιερό Κάθισμα του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου.

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το σημαντικότερο χωριό, τον Άνω Κάμπο καθώς και την ομώνυμη παραλία για φαγητό (προαιρετικό). Αναχώρηση και επιβίβαση στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής.

6η Ημέρα: Αφιξη στον Πειραιά. Μεταφορά στην Αθήνα με το λεωφορείο του γραφείου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Εισιτήρια πλοίου οικονομικής θέσης Πειραιά - Λέρο, Λέρο - Πάτμο και Πάτμο - Πειραιά, μεταφορές με λεωφορείο του γραφείου σύμφωνα με το πρόγραμμα, τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό, Φ.Π.Α, Αρχηγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό. Είσοδος σε χώρους με εισιτήριο. 

ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Κατάλληλη ενδυμασία για μοναστήρια (ώμοι και γόνατα καλυμμένα), Άνετα παπούτσια για περπάτημα, Σκαλιά - πέτρινα καλντερίμια, Δεν υπάρχουν ευκολίες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τιμή ανά άτομο: 310€ σε δίκλινο, 390€ σε μονόκλινο, 300€ σε τρίκλινο

Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016
Έγκυρη κράτηση, με προκαταβολή το 30% του ποσού μέχρι 10/08/2019